Szent Péter tér

Szent Péter tér(Olaszul: Piazza San Pietro, latinul:  Forum Sancti Petri) egy hatalmas tér, amely a Szent Péter Bazilika előtt található Vatikán városában.

 A tér közepén található egy 4 ezer éves egyiptomi obeliszk, melyet a jellegi helyére 1568-ban állították fel. Gian Lorenzo Bernini(VII. Sándor pápa korában) 100 élvvel később álmodta meg magát a teret, beleértve a toszkán kolonádokat, 4 oszlop mélyen, mely az Anya szent egyház ölelését jelképezte. A kolonádok célja az volt, hogy az elipszisnek tervezett térről elvonja a figyelmet. Carlo Moderno 1613-ban építette meg a gránit kutat, melyet  Bernini javított tökélyre 1675-ben. A tér megalkotásakor fontos kitétel volt, hogy a pápát a tér bármely pontjáról lehessen látni és legalább 100 ezer ember befogadására legyen képes.

szent peter bazilka

szent peter ter

1 válasz Szent Péter tér

 1. Csodás fotók, és nagyon értékes ismertetőt olvastam, a Szent Péter térről.

  Közel 15 éve járhattam Rómába, csodálatos út volt, és csodás építészeti örökség a Bazilika, a tér, a Vatikán, az egész Róma.

  Örülök, hogy rátaláltam a remek fotókra.
  A Bazilikában a padlóban jelölve az Esztergomi Bazilika is szerepel, a legszebb és legnagyobbak sorában. És sok történelmi emlékről lehetne szólni. Köszönöm, hogy láthatom.
  A Bazilika kupolából csodás látványba volt részem, a tér mögött a Tevere az Angyalvár, és az egész Róma.
  Örülök, hogy rátaláltam, köszönöm.

  Üdvözlettel, Judit

  Losonciné Zana Judit 2014-05-10 00:19 Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]