Szent Ferenc templom – San Marino

Mikor megközelítjük a várost egy kapun kell keresztülmennünk, hogy beléphessünk San Marino városába. Ezt a kaput úgy nevezik, hogy a Szent Ferenc kapu( Porta del Loco) . A jelenlegi kapu már csak egy felújított változat, mivel a feljegyzések szerint ismeretes kaput átépítették. A kapu után épült fel az első kolostor San Marinus tiszteletére. A megszokott címer is megtalálható a kapun, amit a városban szinte mindenhol láthatunk. A kapuról a 15. századi feljegyzésekben szerint a kapu már a 15. században is a most látható formában volt megtalálható az utazók számára.

A Chiesa di San Francesco (Szent Ferenc TemplomSan Marino legrégibb temploma, melyet 1361-ben kezdtek el építeni. A ferences rendből kiindulva nem lepődik meg senki sem, hogy a kolostor belseje egyszerű, de mégis magával ragadó. A főoltár fakeresztje a 14. századhoz kapcsolható. Egy-egy festmény díszíti a falat, mivel itt nem annyira jellemző a megszokott pompa és a fényűzés. A legjelentősebb festmény Taddus Zuccari festő nevéhez fűződik, aki megalkotta az egyik remekművét, a Sírba tétel nevet viselő festményt.

A most látható harangtornyot a 18. századba kapta a templom. Ma jelenleg múzeumként és képtárként üzemelő épület rengeteg középkori festő és szobrász munkáját tartalmazza.

Chiesa di San Francesco Szent Ferenc Templom San Marino

Szent Ferenc Templom San Marino

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]