Palazzo del Governo

A Palazzo del Governo San Marino kormányzati palotája. Ha először megpillantjuk az épületet, feltűnő lehet számunkra a hosszú puskával, zöld kabáttal és piros nadrággal őrködő Guardia di Rocca tagjai. Amennyiben esetleg a tanács ülésezne, akkor ugyanazon a helyen nemesi testőrség díszőrsege található.

Az épületet 1380-ban építették és azóta tölti be a közösség székhelyének kormányzati palota megfelelő helyszínét. A gótikus stílust felvonultató remekmű méltán tükrözi San Marino egyedi megjelenését. Francesco Azzurri tervezte, de San Marino-i építészek valósították meg az álmát. A felhasználandó anyagokért nem kellett messze menni, hiszen a közeli Monte Titano kőfejtőiből kibányászott nyersanyag tökéletes minőségű felhasználható követ tudott kínálni a kormányzói palota számára. A jelenleg látható épületet 1894-ben adták át ismét az ország számára.

A kormányzói palotán megtalálható San Marino címere, ugyanúgy, mint ahogyan a Monte Titano hegyen a tornyokon is. Az épület jobb sarkán egy kis fülkében Szent Marinus bronzszobra található. Ahogy belépünk a főbejárati ajtón fegyverek, zászlók, szobrok és emléktáblákat pillanthatunk meg. Sokak számára ismerős Guernico festményt is láthatjuk, melyen San Marinus a kezében tartja San Marino városát.

A tanácsterembe lépve megpillanthatjuk a Régenskapitányok által használt trónt. A tanácsteremben még 60 faragott széket láthatunk, amelyek a tanácsnokoknak kínálnak megfelelő kényelmű helyet az ügyek megvitatásához.

San Marino Palazzo del governo

San Marino Palazzo del Governo

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]