Roma Pass

A Roma Pass, melyet a római városi tanács és a művészetek és kultúráért felelős minisztériuma támogat együttműködésben az ATAC-cal, amely a tömegközlekedésért felelős. A turizmus-kultúra kártya segítségével a turisták és a helyi lakosok is kiemelkedő kedvezményeket szerezhetnek a város látványosságainál és tömegközlekedésénél, hogy olcsóbban élvezhessék a Róma által kínált lehetőségeket.

 • ingyenes belépés az első két múzeumba és/vagy archeológiai nevezetességbe, választásod szerint. Ingyenes részvétel a múzeumokban tartott kiállításokon is.
 • ingyenes belépés a következő múzeumokba: Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico és a Villa di Massenzio (a Roma Pass érvényességi ideje alatt az első kettő múzeumba)
 • ingyenes tömegközlekedés hálózat használata. érvényes a 3. nap éjféléig, onnantól kezdve, hogy aktiváltad a kártyát az ATAC tömegközlekedési eszközén(busz, metró, vasút vonalak Rómában, Roma – Lido, Roma Flaminio Piazza del Popolo-Viterbo, Roma-Giardinetti) Róma fennhatóságán belüli vonalakon. Minden speciális Atac vonal, vasútvonal, Tiburtina/Termini/Fiumicino repülőtér, kapcsolat Trenitalia “No stop” Roma Termini-Fiumicino Aeroporto (Leonardo Express) és más kapcsolat a Fiumicino and Ciampino Aeroporto repülőtérrel nincs benn a csomagban.
 • A leértékelt jegyek kiállításokra, eseményekre.
 • Kedvezményes díjak a többnyelvű ügyfélszolgálati hívásokra, mely a Orvosi turista szolgálat avagy Medical Service for Tourists (MET Travel Health) vonalát érintik.
 • turisták kulturális szolgálatok a Roma Passè és Roma Informa

A Colosseumnál üzemelő forgóajtós belépésre a Rome Pass kártyát birtoklók közvetlen belépésre jogosultak

romapass

A Roma pass ára: 34 euró

A Roma Pass csomagban található:

 • Roma Pass kártya: a kártya, melyeket használhatsz múzeumok /archeológiai építményekre és a tömegközlekedési eszközökre, ahogy az előző pontban lett ismertetve
 • Roma térkép: térkép, mely ismerteti az összes turista információs helyszínt, metro állomásokat, múzeumokat és más érdekes helyszíneket(címmel, telefonszámmal, nyitási idővel és a legközelebbi busz  és metró megállókkal
 • Roma Pass útmutató: útmutató a Roma pass-ban szereplő múzeumokról és helyszínekről.
 • Roma Passè: kártya applikációs kóddal, hogy letölthesd a legjobb programot a városhoz.
 • Roma Informa: a kártya részleteket kínál, hogy miképp férhetsz hozzá bizonyos információkhoz, eseményekhez  és más szolgáltatásokhoz interneten keresztül.
FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

Hogyan használd a Roma Pass-t:

 • a hátoldalt alá kell írnod a teljes neveddel és az érvényességi dátummal.
 • A kártya 3 napig érvényes és az első használatkor aktiválódik.
 • 2 ingyenes belépés az első két helyre. A 3. alkalommal kérlek fáradj a pénztárhoz.
 • Ha kérik az igazoló papírt a biztonsági örök, vagy az arra jogosult emberek, akkor személyidet vagy más igazoló okmányodat be kell mutatnod.

Roma Pass Travel Health Met(Orvosi turista szolgálat) :

Lehetőséged van felhívni egy több nyelvű ügyfélszolgálatot a nap 24 órájában a 06-43236291 számon.

 • információ kérés a nyilvános és privát egészségügyi létesítményekkel kapcsolatban.
 • Információ kérés hely, cím, telefon szám és belépés nyilvános egészségügyi létesítményekbe, amely a leginkább szükséges intézkedéseket tudja megtenni az adott felmerülő problémákkal kapcsolatban.
 • Csökkentett árú Egészségügyi segítségnyújtó szolgáltatások kérésre(házhoz hívás, diagnosztikai szolgáltatások, speciális szolgáltatások, ambulancia szolgáltatások) a  Travel Health MET-től olyanok számára, akik Roma Pass birtoklók.

Mikor megvásárolod a kártyát érdeklődj az aktuális kedvezményekről/ ingyenes szolgáltatásokról, mivel kor/ nemzetiség/szállás és szakmafüggő az adott kedvezmény. Kérlek vedd figyelembe, hogy hétfőn Rómában a múzeumok zárva találhatóak (kivétel ez alól a Colosseum és a Caracalla). Majdnem minden múzeum zárva tart december 25.-én, január 1.-én és május 1.-én

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!