Roma Pass

A Roma Pass, melyet a római városi tanács és a művészetek és kultúráért felelős minisztériuma támogat együttműködésben az ATAC-cal, amely a tömegközlekedésért felelős. A turizmus-kultúra kártya segítségével a turisták és a helyi lakosok is kiemelkedő kedvezményeket szerezhetnek a város látványosságainál és tömegközlekedésénél, hogy olcsóbban élvezhessék a Róma által kínált lehetőségeket.

 • ingyenes belépés az első két múzeumba és/vagy archeológiai nevezetességbe, választásod szerint. Ingyenes részvétel a múzeumokban tartott kiállításokon is.
 • ingyenes belépés a következő múzeumokba: Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico és a Villa di Massenzio (a Roma Pass érvényességi ideje alatt az első kettő múzeumba)
 • ingyenes tömegközlekedés hálózat használata. érvényes a 3. nap éjféléig, onnantól kezdve, hogy aktiváltad a kártyát az ATAC tömegközlekedési eszközén(busz, metró, vasút vonalak Rómában, Roma – Lido, Roma Flaminio Piazza del Popolo-Viterbo, Roma-Giardinetti) Róma fennhatóságán belüli vonalakon. Minden speciális Atac vonal, vasútvonal, Tiburtina/Termini/Fiumicino repülőtér, kapcsolat Trenitalia “No stop” Roma Termini-Fiumicino Aeroporto (Leonardo Express) és más kapcsolat a Fiumicino and Ciampino Aeroporto repülőtérrel nincs benn a csomagban.
 • A leértékelt jegyek kiállításokra, eseményekre.
 • Kedvezményes díjak a többnyelvű ügyfélszolgálati hívásokra, mely a Orvosi turista szolgálat avagy Medical Service for Tourists (MET Travel Health) vonalát érintik.
 • turisták kulturális szolgálatok a Roma Passè és Roma Informa

A Colosseumnál üzemelő forgóajtós belépésre a Rome Pass kártyát birtoklók közvetlen belépésre jogosultak

romapass

A Roma pass ára: 34 euró

A Roma Pass csomagban található:

 • Roma Pass kártya: a kártya, melyeket használhatsz múzeumok /archeológiai építményekre és a tömegközlekedési eszközökre, ahogy az előző pontban lett ismertetve
 • Roma térkép: térkép, mely ismerteti az összes turista információs helyszínt, metro állomásokat, múzeumokat és más érdekes helyszíneket(címmel, telefonszámmal, nyitási idővel és a legközelebbi busz  és metró megállókkal
 • Roma Pass útmutató: útmutató a Roma pass-ban szereplő múzeumokról és helyszínekről.
 • Roma Passè: kártya applikációs kóddal, hogy letölthesd a legjobb programot a városhoz.
 • Roma Informa: a kártya részleteket kínál, hogy miképp férhetsz hozzá bizonyos információkhoz, eseményekhez  és más szolgáltatásokhoz interneten keresztül.

Hogyan használd a Roma Pass-t:

 • a hátoldalt alá kell írnod a teljes neveddel és az érvényességi dátummal.
 • A kártya 3 napig érvényes és az első használatkor aktiválódik.
 • 2 ingyenes belépés az első két helyre. A 3. alkalommal kérlek fáradj a pénztárhoz.
 • Ha kérik az igazoló papírt a biztonsági örök, vagy az arra jogosult emberek, akkor személyidet vagy más igazoló okmányodat be kell mutatnod.

Roma Pass Travel Health Met(Orvosi turista szolgálat) :

Lehetőséged van felhívni egy több nyelvű ügyfélszolgálatot a nap 24 órájában a 06-43236291 számon.

 • információ kérés a nyilvános és privát egészségügyi létesítményekkel kapcsolatban.
 • Információ kérés hely, cím, telefon szám és belépés nyilvános egészségügyi létesítményekbe, amely a leginkább szükséges intézkedéseket tudja megtenni az adott felmerülő problémákkal kapcsolatban.
 • Csökkentett árú Egészségügyi segítségnyújtó szolgáltatások kérésre(házhoz hívás, diagnosztikai szolgáltatások, speciális szolgáltatások, ambulancia szolgáltatások) a  Travel Health MET-től olyanok számára, akik Roma Pass birtoklók.

Mikor megvásárolod a kártyát érdeklődj az aktuális kedvezményekről/ ingyenes szolgáltatásokról, mivel kor/ nemzetiség/szállás és szakmafüggő az adott kedvezmény. Kérlek vedd figyelembe, hogy hétfőn Rómában a múzeumok zárva találhatóak (kivétel ez alól a Colosseum és a Caracalla). Majdnem minden múzeum zárva tart december 25.-én, január 1.-én és május 1.-én

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]