Piazza Navona

A barokk stílust remekül tükrözi a Piazza Navona, azaz a Navona tér. Pontosan arra a helyre épült(86-ban), ahol a Domiziano Stadium(Domiziano stadion – romjai még megtalálhatóak a Sant’ Agnese kriptájában az Agone templomban) állt.

A Piazza Navona napjainkban gyalogos terület, 3 kútja van és a középső a Fountain of Four rivers, azaz a Négy folyó kútja, melyet Bernini tervezett. Nem messze innen megtalálhatjuk a Sant’ Agnese in Agone Church, melynek homlokzata az egyik legszebb gyöngyszeme a Római barokk kor művészetének.

Piazza-Navona

A téren rengeteg étterem stílusos étterem található, de ha fagyira, bárokra, vagy művészi tehetségekre fájna a fogunk, akkor sem kellene messze menni.

Piazza Navona megközelítése:

Busz: 62, 64, 70, 81, 87, 115, 116, 492, 628,

Villamos: 8

Metro:  B Colosseo

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]