Basilica Julia

A Basilica Julia a Forum Romanumon, Róma városában egykor egy mesés épület volt, amit az ókori Rómában találkozókra, üzleti irodák számára használtak. A megmaradt romok nagy részét kiásták és sikeresen helyreállították. Ami látható napjainkban a klasszikus épületből az nem más mint egy kis folyosó, egy sarok fal, pár boltív és egy birodalmi egy oszlopos épületrész még az épület korai időszakából.

A Basilica Julia a Basilica Sempronia(i.e. 170) helyén épült a fórum déli részén, szemben a Basilica Aemilia-val. I.e. 46-ban Julius Ceasar számára ajánlották fel az épületet és az építkezés költségét a gall háború hadizsákmányainak egy részéből fedezték. Az épület Augustus korában készült el, aki az apjáról nevezte el az épületet.

Basilica Julia

Basilica Julia

Nemsokkal az épület elkészülte után a bazilika leégett, viszont nemsokkal később helyrehozták és i.u. 12-ben ismét átadták. Az épület Diocletianus korában helyreállításra szorult egy tűzesetet követően, 283-ban. A bazilika a fénykorában a polgári bíróságnak, kis üzletnek, kormányirodának és bankoknak  adott otthont. Az 1. században a Centumviri(180 fős tanács)is használta. Ez a hely volt a rómaiak egyik kedvenc találkapontja.

A Basilica Julia részben megsemmisült 410-ben, amikor a vizigótok kifosztották Rómát és innentől kezdve az épületet elhanyagolták és évszázadokig senki sem használta. A Bazilika egyes részeit átalakították a 7. vagy a 8. században templommá.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]