Italia in Miniatura

Italia in Miniatura vagy Italia in Miniature egy olaszországi, történelmi, építészeti és kulturális hagyatékokat felvonultató park, mely már 1970 óta szórakoztatja az ide látogatókat. Csak itt tudod  megtapasztalni azt a fajta utazást, ahol 272 csodálatosan kidolgozott maketteket láthatsz az olasz építészeti örökségekből egy helyen. Italia in Miniature azt jelenti, hogy felfedezheted a fizika rejtelmeit a “Physics by Playing” résznél, nagyokat dobbanhat a szíved a “Canoe(kenu)” vagy  “Sling shot(csúzli)” résznél, vagy akár megcsodálhatod a parkot az egyirányú vasúttal.

De ez még nem minden, hiszen találkozhatsz Casanovával, átvitorlázhatod a megálmodott Velence hű mását, mely valójában egy ötöde az igazinak. Mérd össze a tudásod a vízi csatában, melyet a Cannonacqua résznél tapasztalhatsz meg, és teszteld a kormányzási tudásodat az interaktív autó oktatási iskola segítségével, ahol különleges jogosítványt is szerezhetsz.

Az itt található produkciók közül a további ismert elemek: Pappamondo, papagájok világa, ahol megcsodálhatod ezeket a színes madarakat. a Super! Village játékokkal vár téged, míg a YouMini pedig megalkotja a miniatűr másodat 12 másodperc alatt.

italia in miniatura rimini

A hatalmas Italia in Miniatura olasz csizmája

 Hasznos infók:

Belépés ingyen egész évben: Ugyanazzal a jeggyel egy napon belül annyiszor jöhetsz vissza, ahányszor akarsz a 2013-as év folyamán. 1 jegy csak egy napig érvényes. Tedd személyesebbé a belépőkártyádat egy fényképpel a belépést követően.

Ingyenesen visszatérhetsz a második nap is az Italia in Miniature-ba, amennyiben az első belépésedkor csináltatsz képet az belépési igazolványodhoz(kapun belépést követően balra a dolgozók egy képet csinálnak rólad és felragasztják a kártyádra)

Amennyiben a következő alkalmakkor is fel tudod mutatni a jegyedet(nem szakadtan, sérülésmentesen fényképpel ellátva) a belépésedkor, akkor annyiszor mehetsz az évben, amennyiszer szeretnél. INGYEN.

Jegyek érvényessége:

A jegyeket 2013 december 31.-ig lehet újrahasznosítani (vagy az éppen aktuális naptári évben), viszont nem lehet visszakérni a jegy árát.

italia in miniatura rimini 1

A jegyek a következő helyszínekre kínálnak ingyenes belépést:

Venice, Monorail, Canoe, Scince Fun Fair, Interactive Driving School, Piazza Italia, Cannonacqua, Panoramic Tower, Sling Shot, Play Stokke, Pinocchio, Pala PlayStation Experience, Pappamondo and Super! Village

megjegyzésként:  Sling shot és a YouMini csak vasárnap és ünnepnapokon van nyitva márciusban, áprilisban és júniusban.

  • Sling shot minden nap nyitva van július 1.-től
  • YouMini minden nap nyitva van június 24.-től
  • A Science Fair egész nap nyitva van, viszont tavasszal iskolai projekteknek ad otthont
  • Super! village júniusban nyit ki általában

Családi napok: minden hétfő (kivéve ünnepekkor) gyerek, mely egy méternél magasabb és 11 éves kornál nem idősebb: 6 €

Speciális szülinap:

Ha a szülinapodon látogatod meg az Italia in Miniatura-t, akkor ingyenesen használhatod a parkot. Ehhez természetesen személy igazolvány szükségeltetik, melyen fotó is található.

Italia in Miniatura egyes állomásai:
2 INTERACTIVE DRIVING SCHOOL
3 PALA PLAYSTATION EXPERIENCE
4 CANNONACQUA
5 PANORAMIC TOWER
6 PAPPAMONDO
7 MONORAIL
8 WATER SQUIRTS
9 CHILDREN’S PLAYGROUND
10 PINOCCHIO
11 VENICE
12 PONY MERRY-GO-ROUND
13 PLAY STOKKE
14 SLING SHOT
15 SUPER! VILLAGE
16 PIAZZA ITALIA
17 CANOE
18 SCIENCE FAIR

Italia in Miniatura elérhetősége és címe
Via Popilia, 239 (S.S. 16 “Adriatica” – Km. 197)
47922 Viserba di Rimini (RN) Italia Tel. +39 0541 736736
Fax +39 0541.732203
E-mail: info@italiainminiatura.com

Megközelítés busszal: A vasút állomástól Riminiben, vagy Viserba-ból szállj fel a 8-as buszra. A buszon ez a felirat lesz látható “Italia in Miniatura”( körjárat). A jegyeket csak az arra feljogosított boltokban lehet felhasználni és az arra kijelölt fülkékben a parkon belül(1.2  €)

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 22 €
Csökkentett árú jegy: 16 € (gyerek 100 centinél magasabb és 11 évesnél fiatalabb vagy idősek, akik meghaladták a 65 éves kort)
Ingyenes belépés: gyerekek számára 100 centiméter alatt

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]