Ravello

Ravello városát nemes patríciusok alapították a 6. században. Ravello onnan is ismerős lehet a szépművészet szerelmeseinek, hogy Boccaccio ismertette a táj szépségét a Decameron 4. novella 2. napjában, ezzel halhatatlan népszerűséget kínálva Landolfo Rufolo-nak. Ravello városa az Amalfi-part egyik legnépszerűbb úti célja. A sziklás vidék 350 méter magasan található a tengerszint felett, mely panorámás kilátást biztosít a tengerre. A város egy valódi ékszere az olasz művészetnek és kultúrának.

ravello-amalfi-part

Ravello, az Amalfi-part egyik nagyvárosa.

Ravello városának főbb látványosságai:

  • A Villa Rufolo, a 13. században épült római épület, 30 méteres toronnyal rendelkezik, mely tökéletes kilátást biztosít a Piazza Duomora. A villán egyértelműen érződik az arab tervező világ, hiszen mór stílusban épült. 3 szintje van, mely központi épülete egy kápolna, dongaboltozatú mennyezettel és étkező szobával. Mégis a legszebb motívuma a villa teraszáról megcsodálható panoráma, mely a tengerre nyúlt pazar kilátást. Richard Wagner ezt a kilátást Klingsori csoda kertnek nyilvánította. Minden év júliusában a híres Wagner szimfonikus zenei fesztiválnak ad otthont.
  • A 11. századi San Pantaleone katedrális az “Olasz Nemzeti Műemlékek” listáját is gazdagítja. A fő ajtaját, melyet bronz panelek díszítenek Konstantinápolyban készítette Barisano. A katedrális belsejében az arab, bizánci, barokk művészet ötvözete látható. Szarkofágok, olaj festmények, elegáns 13. századi márvány szószék, 12. századi mozaikok és egy ecetes olajtartó, amelyben a szent vére található.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]