Positano

Az Amalfi-parthoz tartozik Positano városa is, mely a Lattari hegyvidék lankáin helyezkedik el. A helyi termékeket forgalmazó boltok  és labirintust kialakító sikátorok jellemzik, melyek egyedivé teszik a világ számára Positano-t. Frissen szőtt vászon ruhák, bőr szandálok, színes kerámiák és a limoncello szavak jutnak elsőként eszükbe a helybélieknek a városról. A panoráma egyszerűen fenomenális. Capri és Punto Licosa között ingázhat a szemünk és ha kettő közé nézünk, akkor pedig láthatunk 3 szigetet, mely a Li Galli(Gallo Lungo, Rotonda and Castelluccio) nevet viseli. Ez a szigetcsoport volt az otthona a Homérosz Odüsszeuszában szereplő sziréneknek. Ma a sziget tulajdonosa a koreográfus Leonide Massine és balett sztár Nurajev.

A település alapítóiról nincs információ, viszont pár történész úgy gondolja, hogy Positano korai lakossága a Piceno és Osco telepesekből csapódott ide. Mikor a történészek nem igazán biztosak magukban, akkor kelnek életre a legendák, melyek szerint volt egy mese, ami Neptunusz és Pasitea nimfa szerelmi történetéről beszél.

Későbbi időkben római nemesek építették itt a tenger melletti luxus villáikat. Gyakori problémája volt a városnak, akárcsak a többi tengerparti vidéknek a kalózok portyázásaival. Az első világ háború után rengeteg német és orosz író választotta magának ezt az idilli várost otthonául, mivel a csend és a atmoszféra egyszerűen nyugalmat, de mégis ihletet árasztott magából. A második világháború nem volt hatással a városra, viszont a legfontosabb személyek, írók, színészek és film rendezők otthona lett. Az egész világból mindenki ide akart építeni magának egy nyugodt kis otthont.

Positano

Positano, az Amalfi-part egyik nagyobb városa és a gazdagok otthona

Positano főbb nevezetességei:

 • Santa Maria Assunta temploma, 10. században épült, melyet a 18. században szabtak át picit. Rendelkezik egy harang toronnyal is, melyet motívumok gazdagítanak. A sárga és zöld nyújtott dóm csodálatos és egyben fenséges is. A templom padlója még mindig őrzi az eredeti bizánci motívumokat és még mindig jól kivehető a Fekete Madonna is, mely a hagyomány szerint a tengerről érkezett a városba.
 • Szent Vitus szentélye a 16. századig nyúlik vissza, értékes példája a nápolyi aranykészítő művészeknek.
 • Az Új templom(vagy más néven a Kegyelem asszonyának temploma), 18. századi készítésű és egy kápolnára épült. Barokk stílusban épült a templom elliptikus alakzatban. A belseje tágas és világos teletűzdelve műkincsekkel
 • Szent János kápolnája, melyben a padlón egy szélrózsa található.
 • Szent Mátyás temploma
 • Szent Jakab temploma, 12. századi építésű és a Liparlati negyedben található.
 • Szent Katalin kápolna, amit helyi tengerészek készítettek
 • Szent Margit templom Fornillo partjai irányában található
 • Szent Péter kápolna, Laurito negyedben
 • Santa Maria delle Grazie templom Montepertuso negyedben
 • Szent kereszt tempolom Novecelle negyedben
 • A megerősített erődök(Foirnillo torony, Trasita torony, Sponda torony és a Gallo torony), azért épültek, hogy megvédjék a partvonalat a szaracén kalóz támadásoktól.
 • Grotta La Poreta, ahol a paleolit korszakból származó embert találtak az ásatásoknak köszönhetően

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]