Drvenik

Drvenik egy kis part menti település a Makarska Riviérán, 30 kilométerre Makarska-tól. A város első írásos említése a 13. században lehetett,   a “Biovoko-hegy alatti település” jelszóval illették. A legrégebbi épülete a városnak a 15. században épült Szent György templom. Napjainkban a településnek 500 állandó lakosa van és leginkább a nyári szezon alatt többszöröződik meg a népessége, mivel leginkább a turisták lakják elsősorban. Másodlagos bevételi forrása a városnak a mezőgazdaság és a halászat.

Drvenik

Drvenik

Drvenik strandjai

Drvenik híres a szép strandjairól és partvidékéről, akárcsak a többi part menti terület a Makarska Riviérán. A fő strandja egy kis kavicsos rész, viszont ez meglehetősen zsúfolt a nyári hónapok alatt. Drvenik strandjain számos árnyékos területet találhatsz a fák alatt. Összesen 2 kilométer hosszú gyalogos rész köti össze a part mentén Zaostrog városával, egy másik kisebb nyári kedvelt helyszínnel.

Drvenik szállás

Mivel ez egy kis turista paradicsom, így leginkább a városkában privát apartmanokkal találkozhatunk leginkább. A statisztikák szerint 1600 ágyhellyel rendelkezik a város, ami eléggé nagy szám, ahhoz képest, hogy egy nagyon kicsi településről beszélünk. 3 hotel kapott itt helyet melyek közül 1 db 4**** és 2 db pedig 3*** csillagos hotel. A környéken 3 kemping található.

Drvenik éttermek

Drvenikben számos étterem kapott helyet, ahol megkóstolhatod a különféle dalmát és horvát konyhát, de persze nemzetközi ételekkel sincs bajban a város. Az ételek mellett természetesen megkóstolhatod a különleges dalmát borokat is. Az éttermeken kívül van pár taverna(helyileg konoba-nak hívják), ahol a mediterrán életérzésből meríthetsz egy keveset.

drvenik kikoto

Drvenik kikötő

Drvenik látnivalók

Ha esetleg a látnivalókra vagy kíváncsi, akkor érdemes ellátogatni Drvenik régi vásorába, ami a 60-as évekbe lett elhagyatott. Itt megtekinthetsz pár erődítmény romot, amely védelmet nyújtott a borúsabb évszázadokban a törökök ellen. Akiknek több látnivaló kellene azok számára Split, Trogir vagy Dubrovnik az ajánlott. Mivel Drvenik kikötővel is rendelkezik, így ellátogathatsz Hvar-szigetre a menetrend szerinti kompjáratok segítségével Drvenik – Sucuraj között.

További érdekesség, látnivalók: 

Drvenik vásárlási lehetőségek

Drvenikben csak kisebb boltokat találhatsz, ahol igaz, hogy meg tudod venni a legszükségesebb dolgokat, de nagyobb vásárlásoknál érdemes Makarska vagy Split(91 km) városába utazni.

Drvenik bulik, esti szórakozás

Kis településhez híven nagyobb, vadabb partikra nem érdemes számítani Drvenikben, viszont estékre tökéletes lehet a part menti bárok nagy része és a klapa(dalmát énekes csoport) csendes szólama. Ha valódi partyra vágysz, akkor Makarska, vagy Split az ajánlott.

Drvenik időjárása

Drvenik mediterrán éghajlattal rendelkezik, így nem kérdéses, hogy az idő nyáron meleg, míg a telek nagy része enyhe, fagy pont feletti. A szezon itt már május körül elkezdődik, mivel a hőmérséklet kellemes 20 fok feletti. A szezon közepe, vagyis a főszezon a június-augusztus időszak, amikor nem ritka a 35 fok feletti hőmérséklet sem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]