Hersonissos

Hersonissos Anissaras és Stalis között helyezkedik el, 26 kilométerre Herakliontól, Kréta fővárosától. A várost pár évtizeddel ezelőtt kezdték építeni a turisták számára és napjainkban az egyik legnagyobb turista övezet lett Krétán. Hersonissos-ban megközelítőleg 3000-en laknak, de ez a szám nyaranta tízezerre is dagadhat, köszönhetően a sok vendégmunkásnak és a több ezer turistának. Hersonissos nem egy ideális krétai nyaraló város mesés kilátással, inkább csak egy egyszerű üdülőövezet, amely a turizmusból szeretne megélni.

hersonissos este

Hersonissos este

Hersonissos hivatalos neve Limenas Hersonissou (Hersonissos kikötője), mert régen ez a terület Ano Hersonissos(Felső Hersonissos) falu kikötője volt, amit ma már csak úgy ismernek, hogy Old Hersonissos. Ano Hersonissos 2 kilométerre délre található  az alig pár évtizednyi történelemmel rendelkező várostól. Pár évtizeddel ezelőtt csak egy  egyszerű kikötő volt, amely a helyi mezőgazdasági áruk exportjáért volt felelős.

Hersonissos magában hordozza a tökéletes kikapcsolódást és a turisták tömeges jelenlétét, ami a strandjaik telitettségén is látható. A modern város tucatnyi kis bolttal rendelkezik, amely szuvenírek százait próbálja eladni akárkinek, akiben látnak vásárlási potenciált. Megtalálhatod a szokásos ruha, ékszer boltokat is, vagy akár az éttermeket, amelyek számos tradicionális étellel és itallal kecsegtetnek, kávézókat, melyek a helyi bor és sor különlegességeket kóstoltatják veled, és az éjszakai bárokat, amik minden ízlést kielégítenek.

hersonissos part

Hersonisson tengerpart

Természetesen ha már a turizmusról beszélünk, akkor nem szabad elfeledkezni a gazdagabb rétegekről sem, akik különlegesebb igényekkel rendelkeznek. Ezeket az igényeket próbálja kielégíteni a városban épült hatalmas luxus hotelek, és a sziget egyetlen golf pályája(golf oktatás is elérhető). Mivel remek helyen található Hersonissos városa, így innen meglehetősen könnyű eljutni a sziget bármely pontjára autóval, vagy akár busszal.

A családosok számára nehéz dolog lehet egy picit megpihenni, hiszen a gyerekek igénylik a folyamatos törődést. Ezért épült a város környékén két vízi park is, ami a Hersonissos Aquarium vagy az óriási CreatAquarium Gournes-ben. A várostól délre található a Koutouloufari tradicionális faluja, Piskopiano és Ano Hersonissos is, ezen területek jóval csendesebbek, mint a part melletti “kikötőváros”.

Hersonissos a térképen és a megközelítése

A Heraklion repülőtérről a bérelt autó a legideálisabb, hiszen az előre lefoglalt autókat a repülőtéren is átveheted. Autóval, busszal vagy taxival megközelítőleg 20 kilométerre található, ami 15 perces menetidőt jelent a forgalom függvényében az északi főúton. Amennyiben hajóval érkezel a szigetre, és nem akarsz autót foglalni, vagy ha a taxi drága lenne számodra, akkor 500 méteres séta után eljuthatsz a buszmegállóhoz(telefonszámuk: +30-2810-245020). Ez a buszmegálló szolgálja ki a Chania, Rethymno, Lasithi prefektúrákat. A buszok Hernisonissosba körülbelül fél óránként érkeznek kora reggeltől késő estig.
Kokkini Hani, Gouves, Gournes, Analipsi és Anissaras-ból Hersonissosba a régi főútra kell rátérni és pár perces utat követően láthatjuk is a Hersonissos-ba vezető kis utat. Hasonló a helyzet a közeli Stalis és Malia városokkal is. A buszok gyakran jönnek, és a főútról meglehetősen hamar eljuthatsz a városba.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]