Elounda

Elounda Kelet-Krétán található, északra Agios Nikolaostól és délre a part menti turista övezettől Plaka-tól. Elounda egy mesés kis halászfalu volt a Mirabello-öbölben. A város lakói mezőgazdaságból, halászatból, só és csiszolópor kitermelésből próbálták fenntartani a családjukat. Az Elounda körül található dombok egy különleges ásványi anyagot tartalmaznak, amely egyedi Görögországban. Ez az ásvány a köszörűkő vagy akonopetra, amelyből köveket csináltak és ezek segítségével az eszközöket tudták megélezni. Európában úgy ismerik a várost, mint “török kő”(ami ugyancsak whetstone-t, tehát köszörűkövet takar) vagy “Naxos kő”.

Elounda Beach Hotel kilatas

Elounda Beach Hotel étterme és a Mirabello-öböl találkozása

Mióta a turisták felfedezték a várost, azóta híres üdülőövezetté vált, ami mesés látképet biztosít az ide látogatók számára. Úgy hírlik, hogy Görögországban itt található a legtöbb 5 csillagos hotel és ezek száma évről évre növekedik. A görög miniszterelnökök egyik kedvenc nyaralóövezete. Ide járogat Andreas Papandreou, Kostas Simitis a francia Mitterand és a libiai Gaddafi se veti meg. A politikusok mellett arab hercegek nagy családdal, film és zenesztárok baráti társasággal, orosz iparmágnások,  és más kiemelt személyek nyaralóhelye.

Elounda premium 5 csillagos hotelei

Elounda 5 csillagos prémium hoteljei a Mirabello-öbölben

Elounda azok számára lehet ajánlott, akik szeretnének egy part melletti nyaralót, amelyik nem annyira elterjedt a turisták körében, de nem is túl elszigetelt. Ezen a területen inkább a kisebb, de tetszetősebb partszakaszokat, strandokat találhatod meg, vagy akár átjuthatsz Spinalonga szigetére, a Kolokytha-félszigetre(a Kolokytha tököt jelent), és felfedezheted a számos kis tradicionális falut a környéken. Esti szórakozásra Elounda nem igazán ajánlott. Ha a sok luxus hotel miatt aggályaid vannak az árak miatt, akkor megnyugtatlak, mivel Elounda egyáltalán nem drága hely, hasonló árak vannak itt, mint máshol a szigeten, tehát a kávézók, éttermek, apartmanok megfizethető áron kínálják a portékáikat.
elounda a luxus hotelek paradicsoma
Elounda megközelítése
Agios Nikolaos-ból Eloundába igen könnyű az eljutás. Rendszeresen indulnak buszok a két település között, autóval is szűk negyed óra alatt meg lehet tenni az utat. Ha nekiveselkedsz az útnak, akkor készülj fel arra, hogy a két város közötti szakasz a leginkább szerethetőbb terület Kréta szigetén, köszönhetően a varázslatos Mirabello-öbölnek. A sziget fővárosából 1 óra az út. Heraklionból kiérve indulj el a főúton keletre Agios Nikolaos felé, majd mielőtt beérnél a városba, tarts balra Elounda felé. Rethymno-ból 2,5 óra, míg Chania-ból 3-3,5 óra az út.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]