Kerkyra

Kerkyra (Kerkira, Kérkira), Korfu “fővárosa”, kiemelt turista látványosság a szigeten, meseszép kilátással az albán hegyekre. A város jelenlegi képére jó pár kultúra hatott, a bizáncitól kezdve, a velencein és angolon keresztül egészen a görög kultúráig. A házak nagy része az elmúlt évszázadban újra lett építve, de ettől függetlenül nem ritka a 300-400 éves épület sem.

new fortress korfu

Új erőd

Kerkyra nagy része a Kanoni-félszigeten helyezkedik el, viszont a város építésekor több helyen árokkal vágták át a félsziget részeit, hogy ezzel is biztosítsák a tökéletes biztonságot a várrendszer lakóinak.

A város lakossága megközelítőleg 40,000 fő, amely a legnagyobb település a szigeten. A városban található a nemzetközi repülőtér és a sziget legfontosabb kikötői is. A Kerkirának 2 kikötője van, az új kikötő, amely a város nyugati részén található, innen indulnak a nemzetközi hajók, óceánjárók, és a régi kikötő, amely a halászhajók, kompok indulási helye.

Kerkyra legfontosabb motívuma a 2 erőd, amelyet már  Korfu látnivalók cikkünkben említettünk. Mint a kikötőket, az erődöket is új és régi erődként ismeri mindenki. Érdekes elnevezést kaptak, hiszen a kettő erőd közötti különbség alig 30 év. Az erődök egy részét meg lehet látogatni, viszont még jelenleg is használatban vannak, így a görög haditengerészet folyamatos ellenőrzés alatt tartja. A két erőd között található az óváros, amely szűk, kanyargós utcákkal(kontoúnia-nak hívják), szűk sikátorokkal rendelkezik. A macskaköves szűk utcák leginkább a velencei időkre emlékeztetheti a turistákat, míg az épületek nagy része pedig inkább a brit kultúrát ismerheti fel bennük. A forgalmasabb utcákon olasz, görög módi ruhák vásárolható. Az óváros fallal van körülvéve és pont amiatt készültek csak szűkös utcák, hogy a korlátozott helylehetőségeket kellő képpen ki tudják használni. Az óváros területén nem lehet autóval közlekedni, de nem is baj, hiszen pont ettől tudja megőrizni a régi mivoltát.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vatikán Múzeum

A Vatikán Múzeum (olaszul: Musei Vaticani) Vatikán városában(államában) található és több kisebb múzeumot foglal magában. Az itt található gyűjtemény a világ legértékesebb Rómához kapcsolódó gyűjteménye, mely már az ókortól kezdve felhalmozott régészeti kincseket mutatja be a látogatók számára. Felsorolni is nehéz az itt található népekkel foglalkozó kincseket, így ezt meghagyom mások számára, mert ehhez egy […]